αγκαλιάστε τους!  – Worcester Student Life

αγκαλιάστε τους! – Worcester Student Life

August 12, 2020 0 Von admin

Με μια πανδημία παγκοσμίως, οι μαθητές και οι απόφοιτοι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την πρωτοβουλία τους για να αποκτήσουν νέες ευκαιρίες και δεξιότητες σε μια εποχή του άγνωστου. Στο κενό μεταξύ της ολοκλήρωσης του προπτυχιακού μου πτυχίου Πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας και ξεκινώντας το δικό μου PGCE στα Δευτεροβάθμια Αγγλικά με QTSέχω αναλάβει να είμαι ενεργός και να συμμετέχω σε πολλαπλές εικονικές πρακτικές, όλα από την άνεση του σπιτιού μου!

Μέσω της φοιτητικής και μεταπτυχιακής αποστολής, Φωτεινό Δίκτυοείχα την τύχη να εφαρμόσω και να ολοκληρώσω με επιτυχία τέσσερις διαφορετικές εικονικές πρακτικές πρακτικής άσκησης μαζί με χιλιάδες άλλους φοιτητές και αποφοίτους σε όλο τον κόσμο.

Οι πρακτικές στο Bright Network που παρακολούθησα ήταν οι εξής:

  • Τεχνολογία
  • Επιχειρήσεις, Λειτουργίες και Μάρκετινγκ.
  • Συμβουλευτική.
  • Εμπορικό δίκαιο.

Και οι τέσσερις πρακτικής άσκησης είχαν διάρκεια τριών ημερών και περιλάμβαναν ευκαιρίες συνεργασίας με κορυφαίους πτυχιούχους εργοδότες. Μεταξύ αυτών ήταν η Google, η Accenture, η Alpha FMC, η Lloyds, η Ofcom και η P&G, μερικές μόνο από τις πολλές επιχειρήσεις που ήταν παρούσες σε όλη την πρακτική άσκηση που παρακολούθησα. Οι πρακτικής άσκησης αποτελούνταν από διαλέξεις από ειδικούς σε συγκεκριμένους τομείς, συνεδρίες δικτύωσης με συμφοιτητές και αποφοίτους, ατομικές δειγματοληπτικές εργασίες και εργαστήρια βιογραφικού.

Η πρακτική άσκηση στο Συμβουλευτικό και στο Εμπορικό Δίκαιο ήταν ιδιαίτερα προκλητική για μένα, κυρίως λόγω του ότι δεν είχα εκ των προτέρων πολλές γνώσεις για κανέναν από τους τομείς. Ωστόσο, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο εγγράφηκα σε αυτά – για να προκαλέσω τον εαυτό μου! Και οι τέσσερις πρακτικές ήταν φανταστικές ευκαιρίες για μένα και έχω έναν τεράστιο αριθμό νέων συνδέσεων και φιλιών εξαιτίας τους.

Τα πιστοποιητικά μπορούν να προστεθούν σε χαρτοφυλάκια και να αποτελέσουν εξαιρετικά στοιχεία για αιτήσεις εργασίας!

Λοιπόν, πώς θα αναζητήσετε απομακρυσμένες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου?

Μια βασική συμβουλή είναι να κάνετε μεγάλη χρήση των μηχανών αναζήτησης και της επαγγελματικής πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, LinkedIn. Χρησιμοποιώντας μπλοκ φράσεις όπως «Εικονικές Πρακτική Άσκηση», «Απομακρυσμένη Εργασιακή Εμπειρία» και «Ευκαιρίες Φοιτητών», θα είστε σε θέση να αποκαλύψετε πολύτιμες πληροφορίες για ευκαιρίες που διαφημίζονται αυτήν τη στιγμή. Η δημιουργία αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ζητούν συμβουλές και οδηγίες είναι επίσης ένα πολύτιμο βήμα για την εύρεση μιας νέας ευκαιρίας.

Όπως εκφράστηκε από τον γκουρού δικτύωσης, Kelly Hooey, κατά τη διάρκεια της εικονικής μου πρακτικής άσκησης, υπάρχουν τρεις βασικές πτυχές της δικτύωσης: Άνθρωποι, άνθρωποι, άνθρωποι!

Ελπίζω ότι αυτή η ανάρτηση έχει αξία για όλους σας για την περαιτέρω επέκταση της προσωπικής και επαγγελματικής σας εξέλιξης ως φοιτητής και μελλοντικός πτυχιούχος!

Μείνε ασφαλής,

Ριάνα 😊

Κελάδημα: @LittleRhiRhi_

Linkedin: Rhianna Levy