Γιατί ο χώρος εργασίας σας πρέπει να επενδύσει!

Γιατί ο χώρος εργασίας σας πρέπει να επενδύσει!

November 30, 2022 0 Von admin

Θυμάστε το 2019, όταν το „Zoom“ χρησιμοποιήθηκε πιο συχνά ως ρήμα για να περιγράψει ένα όχημα που κινείται γρήγορα;

Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε έχει αλλάξει δραματικά από τότε, με τους χώρους εργασίας σε όλο τον κόσμο να μεταπηδούν στη διαδικτυακή εργασία. Μέρος αυτού οφείλεται στα lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Coronavirus, αλλά η εξέλιξή του οφείλεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στην πρόοδο της τεχνολογίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είμαστε συνεχώς στο γραφείο.

Πολλά γραφεία σήμερα προτιμούν ένα υβριδικό πρόγραμμα εργασίας, με τους υπαλλήλους στο γραφείο 2-3 ημέρες την εβδομάδα και να εργάζονται εξ αποστάσεως για τον υπόλοιπο χρόνο. Άλλοι έχουν χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία να πάνε εξ ολοκλήρου.

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη από την εξ αποστάσεως εργασία ή ακολουθώντας ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας. Οι άνθρωποι βρίσκουν περισσότερο χρόνο για να περάσουν με την οικογένειά τους, οι καθημερινές αγχωτικές μετακινήσεις ανήκουν στο παρελθόν και η χρηματική εξοικονόμηση μπορεί να είναι τεράστια. Αλλά υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στο να μην πηγαίνετε τόσο πολύ στο γραφείο.

άνθρωπος που εργάζεται εξ αποστάσεως

Παρόλο που τα lockdowns έχουν τελειώσει σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου και ελπίζουμε ότι δεν θα επιστρέψουν, ορισμένοι απομακρυσμένοι ή υβριδικοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να αναφέρουν ότι αισθάνονται Κούραση ζουμ. Πιστεύουμε ότι έχουμε βρει έναν τρόπο να το καταπολεμήσουμε: εικονικούς χώρους συναντήσεων.

Τι είναι οι εικονικοί χώροι συνάντησης;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι εικονικοί χώροι συσκέψεων είναι διαδικτυακοί χώροι όπου μπορείτε να φιλοξενήσετε συσκέψεις. Αυτοί είναι καθορισμένοι χώροι που έχουν το δικό τους όνομα – ακριβώς όπως η φυσική αίθουσα συσκέψεών σας μπορεί να έχει όνομα.

Στην πραγματικότητα, έχουν ακόμη και εικονικές διευθύνσεις που ονομάζονται URI (ομοιόμορφα αναγνωριστικά πόρων), που μοιάζουν με διεύθυνση email.

Μόλις δημιουργηθεί ένας εικονικός χώρος συσκέψεων, οι διαδικτυακοί συμμετέχοντες μπορούν να μπουν και να βγουν από αυτόν για να φιλοξενήσουν και να συμμετάσχουν σε συσκέψεις. Πολλά από αυτά είναι πλήρως προσαρμόσιμα, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τον τέλειο χώρο κατά παραγγελία για την επιχείρησή σας.

Πού μπορώ να συνδεθώ σε εικονικούς χώρους συναντήσεων;

Διάφοροι ιστότοποι προσφέρουν εικονικούς χώρους συναντήσεων, μεταξύ των οποίων μαζεύω.πόλη και pexip. Είναι εύκολο να ξεκινήσετε ένα από αυτά και να προσκαλέσετε οποιονδήποτε συνεργάτη.

Γενικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή για να συνδεθείτε στον εικονικό χώρο συσκέψεών σας, συμπεριλαμβανομένων διαδραστικών οθονών όπως αυτές που πουλάμε στο Avocor. Αυτά λειτουργούν καλά ως ένα καλό «κεντρικό» για τη συνάντηση και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα εάν κάποιοι υπάλληλοι εργάζονται στο γραφείο (καθώς είναι αρκετά μεγάλο για να το δει και να το χρησιμοποιήσει μια ολόκληρη αίθουσα συσκέψεων) και κάποιοι στο σπίτι.

Οφέλη από τη χρήση εικονικών χώρων συναντήσεων

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη από τη χρήση αυτών των εικονικών αιθουσών συσκέψεων αντί για Ανίπταμαι διαγωνίως ή Ομάδες της Microsoft? Εδώ είναι μόνο μερικά!

Αλλάζουν τις εικονικές σας συναντήσεις

Οι εικονικές συναντήσεις είναι σίγουρα εδώ για να μείνουν. Το γεγονός ότι μπορείτε να συνδεθείτε με τους συναδέλφους σας κυριολεκτικά από οπουδήποτε στον κόσμο (υπό την προϋπόθεση ότι έχετε μια συσκευή και αρκετά ισχυρό WiFi!), σημαίνει ότι αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων είναι πιθανό να αρχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως και Ο φυσικός χώρος εργασίας πιθανότατα θα γίνεται όλο και λιγότερο φυσιολογικός.

γυναίκα που εργάζεται εξ αποστάσεως

Ωστόσο, ένας από τους καλύτερους λόγους για τη χρήση εικονικών χώρων συσκέψεων είναι να σας επιτρέψει να έχετε περισσότερες διαφορετικές διαδικτυακές συναντήσεις. Το παραδοσιακό λογισμικό διαδικτυακών συσκέψεων έχει αναμφίβολα τη θέση του στον σύγχρονο χώρο εργασίας – είναι ιδανικό για τυπικές συναντήσεις με λίγα άτομα – αλλά η χρήση εικονικών χώρων συσκέψεων μπορεί να βοηθήσει τις συναντήσεις σας να είναι πιο ποικίλες και στη συνέχεια να οδηγήσει σε μια πιο εμπλουτισμένη διαδικτυακή εμπειρία.

Οι εικονικοί χώροι συναντήσεων αντικατοπτρίζουν περισσότερο την πραγματική ζωή

Ένα τεράστιο όφελος από τη χρήση αυτών των εικονικών αιθουσών συσκέψεων είναι ότι αντικατοπτρίζουν πολύ περισσότερο την πραγματική ζωή. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρευρεθείτε σε έναν χώρο συσκέψεων με μια ομάδα ατόμων και να κάνετε ξεχωριστές συνομιλίες εντός της ομάδας.

Πως? Μπορείτε να ρωτήσετε.

Λοιπόν, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μια εικονική αίθουσα συσκέψεων θα έχετε ένα avatar. Μπορείτε να απομακρύνετε αυτό το avatar από άλλους ανθρώπους και όταν το κάνετε, η φωνή τους θα είναι πιο ήσυχη – ακριβώς όπως θα ήταν στην πραγματική ζωή. Μπορείτε να καθίσετε σε τραπέζια και να κάνετε συζητήσεις – και μπορείτε να αφήσετε τις συνομιλίες και να συμμετάσχετε σε άλλους.

Υπάρχει μια ποικιλία από συναντήσεις που θα μπορούσατε να φιλοξενήσετε

Μπορείτε να σκεφτείτε έξω από το κουτί εδώ. Σε χώρους εικονικών συσκέψεων, είναι δυνατό όχι μόνο να έχετε ιδιωτικές συναντήσεις για την ομάδα σας, αλλά θα μπορούσατε επίσης να φιλοξενήσετε εκδηλώσεις δικτύωσης για άτομα του κλάδου σας ή ανεπίσημες βραδιές παμπ.

Μερικοί επαγγελματίες δημοσιεύουν τον σύνδεσμο προς τον χώρο συνεδριάσεών τους στο Linkedin ή Κελάδημα, προσκαλώντας οποιονδήποτε θέλει να δικτυωθεί. Καθώς αυτοί οι χώροι αντιγράφουν πραγματικές συσκέψεις πολύ περισσότερο από τις συσκέψεις Zoom, είναι εύκολο να ξεκινήσετε μεμονωμένες συνομιλίες με μια σειρά διαφορετικών ατόμων!

εργαζόμενος εξ αποστάσεως

Μπορείτε να συνδεθείτε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

Και, καθώς οι εκδηλώσεις δικτύωσης αποτελούν μεγάλο μέρος των χώρων εικονικών συσκέψεων, μπορείτε εύκολα να τις χρησιμοποιήσετε συνδεθείτε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι εξαιρετικά επωφελές για πολλές εταιρείες, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν διεθνή πελατειακή βάση ή προσπαθούν να εισέλθουν σε άλλες αγορές.

Σε εκδηλώσεις δικτύωσης σε μια πόλη, η μεγάλη πλειοψηφία των παρευρισκομένων είναι πιθανό να είναι από τη συγκεκριμένη πόλη. Αλλά αν απλώς φιλοξενείτε μια συνεδρία δικτύωσης του κλάδου σε έναν εικονικό χώρο, ειδικά εάν είναι σε μια εποχή που πολύς κόσμος είναι ξύπνιος (που είναι προφανώς 9 π.μ. EST ή 1 μ.μ. GMT), τότε θα πρέπει να μπορείτε να μοιράζεστε ιδέες και γνώσεις με άλλα άτομα στον κλάδο σας.

Κάνοντας αυτό θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε πιο δημιουργικά και ανοιχτόμυαρα και να δείτε τις ιδέες από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Μπορεί επίσης να έχει μεγάλα κοινωνικά οφέλη για άτομα που παρακολουθούν τις συνεδρίες δικτύωσης, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική τους ζωή.

Είναι ένας εικονικός κόσμος όπου όλα είναι πιθανά

Σε αντίθεση με τις αποπνικτικές παρουσιάσεις, οι εικονικοί χώροι συναντήσεων είναι δυναμικοί και ενδιαφέροντες – απεικονίζουν εικονικούς κόσμους όπου όλα είναι δυνατά. Για παράδειγμα, εάν διευθύνετε μια εταιρεία ντόνατ και φιλοξενείτε μια συνάντηση για τις νέες σας γεύσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε μακέτες των ντόνατ εκεί και στη συνέχεια να προσκαλέσετε μια συζήτηση για αυτές.

Είναι επίσης δυνατό τα άβαταρ να κινούνται στην οθόνη, να μαζεύουν αντικείμενα και ακόμη και να πετούν. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες εδώ – αλλά επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στο να δείξουμε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη μια ιδέα, αντί να τους πεις γι‘ αυτήν.

Όχι μόνο είναι πιο ενδιαφέρον και καθηλωτικό, αλλά θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν περισσότερο με τη συνάντηση, κάτι που με τη σειρά του θα επηρεάσει θετικά το ηθικό στο χώρο εργασίας, την παραγωγικότητα και ακόμη και την εναλλαγή του προσωπικού.

Πόσο κοστίζουν οι χώροι εικονικών συσκέψεων;

Υπάρχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση χώρων εικονικών συσκέψεων, αλλά πόσο θα σας αποτρέψει ένας από αυτούς;

Όπως και οι φυσικές αίθουσες συσκέψεων, αυτές κοστίζουν χρήματα για την ανάπτυξη και τη συντήρηση, επομένως υπάρχει χρέωση για τη χρήση τους. Ωστόσο, αυτή η χρέωση ποικίλλει πολύ ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιούνται και πόσα άτομα παρακολουθούν τις συναντήσεις, με ορισμένα πολύ οικονομικά σχέδια.

χέρια που κρατούν τα νομίσματα

Για παράδειγμα, το collect.town έχει στην πραγματικότητα ένα δωρεάν πρόγραμμα που περιλαμβάνει έως και 25 ταυτόχρονους χρήστες, προσαρμόσιμους χάρτες και μια ποικιλία διαδραστικών αντικειμένων. Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 2 $ ανά χρήστη για δίωρη χρήση ενός χώρου και μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 500 χρήστες. Το Gather.town χρεώνει 3 $ για ολοήμερη χρήση και 7 $ για χρήση ενός χώρου για έναν ολόκληρο μήνα.

Έτσι, αν θέλετε να προσκαλέσετε 500 άτομα σε μια δίωρη εκδήλωση δικτύωσης, το κόστος θα ήταν 1000 $. Ωστόσο, εάν θέλατε να έχετε τον δικό σας εικονικό χώρο γραφείου όπου μπορούν να εισέλθουν και να φύγουν έως και 500 άτομα κατά τη διάρκεια ενός μήνα, το κόστος θα ήταν 3500 $.

Φυσικά, το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι έχετε την ελευθερία να φιλοξενείτε συναντήσεις όποτε θέλετε ή απλώς έχετε τον χώρο ως ανεπίσημο drop-in συνεδρία στον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να εισέλθουν και να βγουν.

Οι εικονικοί χώροι συναντήσεων δεν οδηγούν πουθενά

Οι εικονικοί χώροι συναντήσεων είναι μια συναρπαστική νέα ιδέα και πιστεύουμε ότι είναι εδώ για να μείνουν. Αν και πιθανότατα δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ πλήρως την πραγματική ανθρώπινη αλληλεπίδραση (και στην πραγματικότητα, δεν θα έπρεπε), μπορούν να αντικαταστήσουν τέλεια τις βιντεοσυνεδριάσεις, τις οποίες νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι θα γίνουν λίγο συντριπτικές μετά από λίγο!

Με ορισμένα πραγματικά οικονομικά προγράμματα πληρωμής και τη δυνατότητα σύνδεσης τους με οποιαδήποτε συσκευή ή διαδραστική οθόνη, αξίζει να δοκιμάσετε έναν εικονικό χώρο συσκέψεων στο χώρο εργασίας σας.