Διατηρώντας τη θετικότητα ενώ ασκείτε την κοινωνική απόσταση – Φοιτητική ζωή Worcester

Διατηρώντας τη θετικότητα ενώ ασκείτε την κοινωνική απόσταση – Φοιτητική ζωή Worcester

März 30, 2020 0 Von admin

Η φοιτήτρια Blogger Ellie Bixby μας μιλάει για μερικές τεχνικές για να διατηρήσουμε τη θετικότητά μας αυτή τη δύσκολη περίοδο:

Αυτή η ανάρτηση δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2020 Οποιεσδήποτε αναφορές σε αυτοαπομόνωση, ταξίδια ή συναντήσεις με άλλους ήταν ακριβείς τη στιγμή της σύνταξης, αλλά οι οδηγίες ενδέχεται να έχουν αλλάξει από τότε. Παρακαλούμε να ανατρέχετε πάντα στο τελευταία κυβερνητική συμβουλή.

Η απομόνωση και η κοινωνική απόσταση μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολες μερικές φορές. Αν και είναι φυσιολογικό να νιώθουμε απογοήτευση, θλίψη ή πλήξη, είναι σημαντικό να βρίσκουμε τρόπους να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Τώρα που πολλοί από εμάς δεν είμαστε στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο ή στη δουλειά, η κανονική σας ρουτίνα μπορεί να διαταραχθεί και για μερικούς ανθρώπους αυτό μπορεί να είναι αρκετά αγχωτικό. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα είναι να προγραμματίσετε τις ημέρες και τον χρόνο σας εκ των προτέρων. Κάθε πρωί ή βράδυ αφιερώστε χρόνο για να γράψετε τι θέλετε να κάνετε κάθε μέρα και να θέσετε στόχους που θέλετε να επιτύχετε. Ο προγραμματισμός του χρόνου σας μπορεί να σας προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας και κανονικότητας και θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τα πράγματα, ενώ παράλληλα θα αφιερώσετε χρόνο κάνοντας τα πράγματα που σας αρέσουν.

Η δημιουργία μιας δομής μπορεί να είναι πολύ σημαντική

Το να αφιερώνετε χρόνο κάνοντας πράγματα που σας αρέσουν είναι ιδιαίτερα σημαντικό ενώ βρίσκεστε σε απομόνωση ή κοινωνική απόσταση. Είναι πολύ χρήσιμο να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από το άγχος που βιώνει αυτή τη στιγμή ο κόσμος.

Είτε διαβάζετε ένα βιβλίο, κάνετε μάγκα, παίζετε παιχνίδια με μέλη του νοικοκυριού σας είτε πηγαίνετε για ένα καθημερινό τρέξιμο (εφόσον κρατάτε κοινωνική απόσταση) – δώστε στον εαυτό σας χρόνο να χαλαρώσετε καθώς προσαρμόζεστε σε αυτή τη νέα ρουτίνα. Η χαλάρωση και η ύπαρξη κάποιας μορφής καθημερινής ρουτίνας ή δομής μπορεί να είναι το κλειδί εδώ!

Ενώ πιθανότατα έχετε ακόμα προθεσμίες για να συναντήσετε και να παρακολουθήσετε διαδικτυακές διαλέξεις, καθώς το ακαδημαϊκό έτος πλησιάζει στο τέλος, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε χρόνο να μάθετε κάτι νέο. Αυτό μπορεί να είναι η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, η ολοκλήρωση κάποιας διαδικτυακής εκπαίδευσης ή η ενασχόληση με ένα νέο χόμπι, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για αυτοβελτίωση και ένας απεριόριστος αριθμός πόρων στους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Εναλλακτικά, για τους τελειόφοιτους, αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε το κυνήγι εργασίας. Ξεκινήστε να περιηγείστε στους ιστότοπους εργασίας, να επικοινωνείτε με εταιρείες και να τελειοποιείτε το βιογραφικό και τις προσωπικές σας δηλώσεις. Ό,τι κι αν κάνετε, φροντίστε να μην χάσετε τον χρόνο που έχουμε τώρα.

Βρείτε χρόνο για χόμπι

Κάτι που έκανα την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε η περίοδος απομόνωσης ήταν να καθαρίσω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πολύς χρόνος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία και με επιπλέον χρόνο για ατελείωτη κύλιση, υπάρχουν πράγματα που δεν χρειάζεται να δούμε αυτή τη στιγμή.

Η συμβουλή μου θα ήταν να αποκλείσετε ή να καταργήσετε την παρακολούθηση λογαριασμών που σας κάνουν να νιώθετε δυστυχισμένοι, να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης σας και να θυμάστε ότι αυτό που βλέπετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αληθινή αναπαράσταση του τι μπορεί να κάνει κάποιος στην πραγματική ζωή.

Ωστόσο, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι κάτι αρνητικό, μπορούν επίσης να είναι μια πλατφόρμα για θετικότητα. Σε μια περίοδο όπου δεν είμαστε σε θέση να κοινωνικοποιηθούμε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς επιτρέπουν να δεσμευόμαστε και να αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας στο διαδίκτυο. Σε όλο το Διαδίκτυο, άτομα μοιράζονται θετικά μηνύματα, δημοσιεύουν εικόνες που τονώνουν και ξεκινούν διαδικτυακές κινήσεις.

Ένα κίνημα στο οποίο μπορεί να εμπλακεί όλη η οικογένεια είναι το #rainbowtrail – όπου μπορείτε να δείτε ουράνια τόξα να δημιουργούνται από πολίτες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στους βασικούς εργαζόμενους. Ωστόσο, επιλέγετε να περάσετε το χρόνο σας, να είστε παραγωγικοί, να παραμένετε θετικοί και να μείνετε ασφαλείς στο σπίτι.

Για ενημερώσεις από το πανεπιστήμιο σχετικά με την υποστήριξη των φοιτητών και την πανδημία του κορωνοϊού, ανατρέξτε στο δικό τους ιστοσελίδες.