Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ PGCE.  – Worcester Student Life

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ PGCE. – Worcester Student Life

März 30, 2022 0 Von admin

Γεια σου Αναγνώστη,

Η υποβολή μιας αίτησης PGCE μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εμπειρία, ειδικά εάν είστε παθιασμένοι με την ένταξη στον τομέα της εκπαίδευσης. Ξεκίνησα το PCGE μου μέσα Δευτεροβάθμια αγγλικά στο Worcester και τώρα είμαι διπλωματούχος καθηγητής Αγγλικών. Με τις υποβολές αιτήσεων να πλησιάζουν σύντομα, εδώ είναι οι συμβουλές μου για να μειώσουμε, ελπίζω, τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε σχετικά με τη διαδικασία.

1. Να είσαι ο εαυτός σου: Η καριέρα στη διδασκαλία σας επιτρέπει να αγκαλιάσετε τον ατομικισμό σας, αναπτύσσοντας συνεχώς τους τρόπους με τους οποίους διδάσκετε και εμπνέετε τους μαθητές σας. Για να πετύχετε στην απόκτηση θέσης μαθημάτων PGCE και όχι μόνο, όσοι βλέπουν την αίτησή σας και σας δίνουν συνέντευξη θέλουν να δουν την προσωπικότητά σας να λάμπει! Παραμένοντας πιστός στον αυθεντικό εαυτό σας στη συνέντευξη PGCE σας δίνει τη δυνατότητα να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας. Αυτές οι διαπροσωπικές δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας στην αγορά εργασίας στην εκπαίδευση!

2. Η προετοιμασία είναι το κλειδί: Πριν από την ημέρα της συνέντευξής μου, έπρεπε να συμπληρώσω μια φόρμα γνώσεων θέματος που θα έφερνα την ημέρα, καθώς και να ετοιμάσω μια παρουσίαση 4 λεπτών για το πώς θα διδάξω ένα μάθημα 50 λεπτών για ένα θέμα της επιλογής μου. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο μπορεί να φαίνεται αρχικά, ο χρόνος κυλά και προορίζεται απλώς να είναι μια επισκόπηση του πώς θα σχεδιάζατε ένα μάθημα! Η προετοιμασία λίγες μέρες νωρίτερα θα σας επιτρέψει να ασχοληθείτε με τη φροντίδα του εαυτού σας το προηγούμενο βράδυ και να απαλλαγείτε από όσο το δυνατόν περισσότερο άγχος! Οι εργασίες που σας δίνονται μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το συγκεκριμένο μάθημα PGCE για το οποίο κάνετε αίτηση, αλλά θα σας δοθεί ειδοποίηση τουλάχιστον μίας εβδομάδας για να προετοιμαστείτε για οτιδήποτε σας ζητηθεί.

3. Αφιερώστε χρόνο για να συνομιλήσετε με άλλους υποψηφίους την ημέρα της συνέντευξης: Είστε όλοι στο ίδιο σκάφος και αυτή θα είναι η τέλεια ευκαιρία να δικτυωθείτε με άλλους υποψήφιους εκπαιδευόμενους εκπαιδευτικούς και να αρχίσετε να χτίζετε σχέσεις με όσους έχουν το ίδιο κοινό ενδιαφέρον με εσάς: Εκπαίδευση! Μου άρεσε πολύ να συναντήσω άλλους υποψηφίους και ανυπομονούσα να τους ξαναδώ στο μάθημα. Η συζήτηση με τους συνυποψήφιους μειώνει κάθε άγχος που μπορεί να αντιμετωπίζετε την ημέρα!

4. Δεν αναμένεται να τα ξέρετε όλα: Δεν αναμένεται να είστε ειδικός στον τομέα της εκπαίδευσης, οι δάσκαλοι συνεχώς αναπτύσσονται και μαθαίνουν σε όλη τη διδακτική τους σταδιοδρομία! Αυτό που αναζητά το Πανεπιστήμιο είναι η δυνατότητα να είναι ένας σπουδαίος δάσκαλος με τη σωστή υποστήριξη και κατεύθυνση, καθώς και πάθος! Είναι πάντα ένα θετικό βήμα να διαβάζετε για το τρέχον εκπαιδευτικό κλίμα κατά τη σύνταξη της αίτησής σας, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε μέρος της στην προσωπική σας δήλωση, αλλά μην κατακλύζεστε με πληροφορίες. Οι επαγγελματικές σπουδές είναι μια πτυχή μάθησης που θα αναπτύξετε καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους PGCE σας και μετά.

Το έχεις αυτό!

Ριάνα 😊