Οι κίνδυνοι και οι κίνδυνοι ενός μικρού φοιτητικού δανείου

Οι κίνδυνοι και οι κίνδυνοι ενός μικρού φοιτητικού δανείου

Juli 4, 2022 0 Von admin

Πολλοί φοιτητές έχουν δικαιολογημένο φόβο για το φοιτητικό χρέος. Το να ζεις με φοιτητικά δάνεια σημαίνει συχνά καθυστέρηση αγοράς σπιτιού, γάμου ή απόκτησης παιδιών.

Καθώς η συλλογική μας κατανόηση των κινδύνων των φοιτητικών δανείων έχει αυξηθεί, πολλοί φοιτητές προσπαθούν τώρα να αποφύγουν τα φοιτητικά δάνεια με κάθε κόστος. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να αποδώσει πολλά υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Πολλοί από αυτούς τους φοιτητές φοβούνται να δανειστούν έστω και ένα μόνο φοιτητικό δάνειο. Είναι επικίνδυνο ένα φοιτητικό δάνειο 3.000 $; Μπορούν 5.000 $ φοιτητικού χρέους να προκαλέσουν ακόμα εφιάλτη φοιτητικού δανείου;

Υψηλά επιτόκια προεπιλογής σε μικρότερα υπόλοιπα δανείων

Εάν υπάρχει μια τρομακτική πτυχή σχετικά με το μικρότερο υπόλοιπο χρέους, είναι αυτό το γεγονός: όσο μικρότερο είναι το υπόλοιπό σας, τόσο πιο πιθανό είναι να προεπιλεγεί.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα δεν είναι ο δανεισμός περισσότερο.

Τα τρομακτικά στατιστικά στοιχεία για το χρέος για δανειολήπτες μικρού υπολοίπου απαιτούν κάποιο πλαίσιο. Ο μόνος μεγαλύτερος παράγοντας που επηρεάζει το ποσοστό αθέτησης είναι αν ο δανειολήπτης αποφοίτησε ή όχι από το κολέγιο. Οι φοιτητές χωρίς πτυχίο έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να χρεοκοπήσουν από τους πτυχιούχους.

Το ποσοστό αθέτησης υποχρεώσεων για δανειολήπτες μικρού υπολοίπου είναι το υψηλότερο, επειδή πολλοί δεν έχουν τελειώσει ποτέ το σχολείο.

Το μάθημα για όσους σκέφτονται ένα μικρό φοιτητικό δάνειο: Το επίπεδο κινδύνου εξαρτάται από το αν αποφοιτήσετε. Εάν το μικρό σας δάνειο δεν οδηγεί σε πτυχίο ή σε υψηλότερη αμειβόμενη εργασία, έχει μεγάλους κινδύνους.

Τα μικρά φοιτητικά δάνεια ως μεγάλη επένδυση

Η αντίστροφη όψη της αξιολόγησης κινδύνου είναι για τους δανειολήπτες που απαιτούν ένα μικρό φοιτητικό δάνειο για να τελειώσουν το σχολείο.

Το μικρότερο φοιτητικό σας δάνειο θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επένδυση, εάν πληρώνετε δίδακτρα 3.000 $ μακριά από την απόκτηση πτυχίου.

Ένα πτυχίο θα μπορούσε να σημαίνει αύξηση μισθών πολύ περισσότερο από αυτά τα $3.000 μόνο τον πρώτο χρόνο. Ως πτυχιούχος, έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να χρεοκοπήσετε από τους δανειολήπτες μικρού υπολοίπου που δεν τελειώνουν το σχολείο.

Το μάθημα: Εάν το μόνο πράγμα που σας χωρίζει από την αποφοίτησή σας είναι ένα μικρό φοιτητικό δάνειο, είναι συχνά ασφαλές να δανειστείτε ένα μικρότερο δάνειο.

Πονοκέφαλοι φοιτητικού δανείου που επηρεάζουν όλους τους δανειολήπτες

Ακόμα κι αν το φοιτητικό σας δάνειο είναι μια καλή επένδυση, ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μερικά από τα βάρη της ζωής με το φοιτητικό χρέος.

Οι δανειολήπτες συχνά στοχοποιούνται για απάτες με φοιτητικά δάνεια. Επιπλέον, η αποπληρωμή συνήθως συνεπάγεται πονοκεφάλους όπως η αντιμετώπιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης, οι μεταφορές δανείων και τα λάθη του δανειστή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα ζητήματα ισοδυναμούν με προσωρινές ενοχλήσεις. Ωστόσο, οι δανειολήπτες με μικρότερα φοιτητικά δάνεια εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα φοιτητικών δανείων.

Λήψη απόφασης μεταξύ ομοσπονδιακών και ιδιωτικών δανείων

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, η επιλογή ενός ομοσπονδιακού φοιτητικού δανείου είναι μια εύκολη απόφαση.

Τα ομοσπονδιακά φοιτητικά δάνεια προσφέρουν σχέδια αποπληρωμής με γνώμονα το εισόδημα για να διατηρήσουν τους λογαριασμούς προσιτούς. Παρέχουν επίσης διάφορες διαδρομές για τη διαγραφή φοιτητικού δανείου. Οι ιδιωτικοί δανειστές δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αυτά τα προνόμια δανειοληπτών.

Ο μόνος τομέας όπου οι ιδιώτες δανειστές κερδίζουν περιστασιακά τα ομοσπονδιακά δάνεια είναι τα επιτόκια. Τα ομοσπονδιακά επιτόκια δανείων καθορίζονται από το Κογκρέσο και περιλαμβάνουν επίσης προμήθειες προέλευσης δανείων. Οι πιστοληπτικοί δανειολήπτες μπορούν μερικές φορές να βρουν καλύτερα επιτόκια με έναν ιδιωτικό δανειστή.

Η εξισορρόπηση των πιο επιεικής ομοσπονδιακών όρων έναντι των χαμηλότερων επιτοκίων των ιδιωτικών δανείων είναι ιδιαίτερα περίπλοκη για τους δανειολήπτες που χρειάζονται μόνο ένα μικρό δάνειο. Εάν περιμένετε να αποπληρώσετε το δάνειό σας μέσα σε μερικά χρόνια, το να κυνηγήσετε το χαμηλότερο επιτόκιο θα μπορούσε να είναι πολύ δελεαστικό.

Εκτέλεση των αριθμών: Ας υποθέσουμε ότι χρειάζεστε ένα φοιτητικό δάνειο 5.000 $ και το ομοσπονδιακό επιτόκιο είναι 5,5%, ενώ το καλύτερο επιτόκιο ιδιωτικού δανείου είναι 2,5%.

Ένα κενό επιτοκίου 3% σε ένα υπόλοιπο 5.000 $ σημαίνει ότι ξοδεύετε επιπλέον 150 $ ετησίως για τόκους. Θέλετε να εξοικονομήσετε αυτά τα 150 $ ετησίως σε τόκους ή θα προτιμούσατε να έχετε τα ομοσπονδιακά προνόμια και προστασίες;

Αποφυγή λάθους σε ένα μικρό φοιτητικό δάνειο

Εάν σκέφτεστε ένα μικρό φοιτητικό δάνειο, θα πρότεινα να έχετε δύο βασικά στοιχεία:

  1. Βεβαιωθείτε ότι θα αποφοιτήσετε.
  2. Δημιουργήστε ένα σχέδιο και ένα εφεδρικό σχέδιο για την αποπληρωμή των δανείων σας.

Εάν είστε στο πρώτο έτος του κολεγίου σας, μην υποθέσετε ότι θα περιορίσετε τον δανεισμό σας σε ένα μικρό φοιτητικό δάνειο. Έχετε περισσότερο σχεδιασμό να κάνετε. Κάποιος που είναι ένα ή δύο εξάμηνα από την αποφοίτησή του μπορεί να προχωρήσει με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Τέλος, μην υποθέσετε ότι θα αποκτήσετε μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά ή ακόμα και έναν μέσο μισθό για κάποιον στον τομέα σας. Τι θα συμβεί αν αφιερώσετε έξι μήνες ή ένα χρόνο για να βρείτε δουλειά; Τι συμβαίνει εάν δεν μπορείτε να βρείτε δουλειά στον τομέα που επιθυμείτε;

Εάν είστε έτοιμοι να διαχειριστείτε το χρέος ακόμα και αν τα πράγματα πάνε άσχημα, είναι πιθανώς ασφαλές να δανειστείτε ένα μικρό φοιτητικό δάνειο.

Επόμενα βήματα: