Πρέπει να εγκαταλείψω το κολέγιο για να διατηρήσω το χρέος του φοιτητικού μου δανείου υπό έλεγχο;

Πρέπει να εγκαταλείψω το κολέγιο για να διατηρήσω το χρέος του φοιτητικού μου δανείου υπό έλεγχο;

Mai 12, 2022 0 Von admin

Καθώς περισσότεροι Αμερικανοί αρχίζουν να κατανοούν τη σοβαρότητα της κρίσης των φοιτητικών δανείων, νέες τάσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται.

Μερικοί φοιτητές επιλέγουν να παραιτηθούν από το κολέγιο για να αποφύγουν το χρέος. Άλλοι επιλέγουν να μείνουν σπίτι και να παρακολουθήσουν ένα πιο προσιτό σχολείο για να ελαχιστοποιήσουν το χρέος.

Πρόσφατα, άκουσα από αρκετούς αναγνώστες να σκέφτονται να εγκαταλείψουν το σχολείο για να διατηρήσουν το χρέος των μαθητών τους σε πιο διαχειρίσιμο αριθμό. Όπως πολλές άλλες ερωτήσεις για τα φοιτητικά δάνεια, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Αντίθετα, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη λήψη αυτής της μνημειώδους απόφασης.

Τα φοιτητικά δάνεια πρέπει να είναι ένα σημαντικό μέλημα

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι ο πανικός για τα χρέη των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολείου είναι υπερβολική αντίδραση, ειδικά εάν ένας μαθητής σκέφτεται να το εγκαταλείψει.

Διαφωνώ.

Τα φοιτητικά δάνεια μπορεί να είναι ένα βάρος ζωής για τους δανειολήπτες. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του κολεγίου μπορούν να επηρεάσουν βαθιά τα οικονομικά σας.

Η διακοπή του σχολείου είναι μια δραστική λύση, αλλά δεδομένων των πιθανών συνεπειών των φοιτητικών δανείων, είναι συνετό να κρατηθούν όλες οι επιλογές στο τραπέζι.

Η διακοπή του σχολείου μπορεί να μην είναι η λύση

Είναι λογικό να παραμείνουν όλες οι επιλογές στο τραπέζι, αλλά για πολλούς μαθητές η εγκατάλειψη των σπουδών είναι υπερβολική αντίδραση.

Η ουσία του προβλήματος προέρχεται από ένα βασικό γεγονός: η ζωή με τα φοιτητικά δάνεια είναι δύσκολη, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο αν δεν έχεις πτυχίο.

Αν και ακριβό, το κολέγιο εξακολουθεί να είναι μια τεράστια ώθηση για τους Αμερικανούς που αναζητούν υψηλότερες δυνατότητες κερδών. Πολλοί θεωρούν ότι ένα πτυχίο είναι ένα ανόητο κομμάτι χαρτί που δεν δείχνει εργασιακή ηθική, ικανότητα ή ικανότητα. Ωστόσο, αυτό το κομμάτι χαρτί έχει σημαντικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα των φοιτητικών δανείων. Οι Αμερικανοί που δεν έχουν πτυχίο έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αθετήσουν τα φοιτητικά τους δάνεια.

Εάν έχετε 60.000 $ φοιτητικό χρέος και σκέφτεστε να εγκαταλείψετε το σχολείο επειδή δεν θέλετε να δείτε αυτόν τον αριθμό να αυξάνεται στα $80.000, σκεφτείτε το εξής: Η αποπληρωμή 80.000 $ φοιτητικού χρέους ως απόφοιτος κολεγίου θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εύκολη από την αποπληρωμή 60.000 $ χωρίς πτυχίο.

Εναλλακτικές λύσεις για την εγκατάλειψη του κολεγίου

Εάν η εγκατάλειψη είναι η ακραία λύση για το χρέος των φοιτητών, υπάρχουν πολλές λιγότερο σοβαρές επιλογές που οι μαθητές και οι οικογένειές τους μπορεί να βρουν πιο ευχάριστες.

  • Μεταφορά σχολείων – Το κολέγιο μπορεί να είναι μια αξιόλογη επένδυση, αλλά δεν δικαιολογούν όλα τα σχολεία το υψηλό κόστος. Η μεταφορά σε ένα λιγότερο ακριβό ή πιο αξιόπιστο σχολείο μπορεί να έχει νόημα.
  • Αλλαγή προγραμμάτων – Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν το κολέγιο με φιλοδοξίες να βρουν τη δουλειά των ονείρων τους. Δυστυχώς, ο ανταγωνισμός για πολλές ονειρεμένες δουλειές είναι αρκετά έντονος. Η μετάβαση από μια κατεύθυνση θεάτρου στη λογιστική θα μπορούσε να βελτιώσει τις οικονομικές σας προοπτικές.
  • Περικοπή κόστους – Μερικές φορές, η απάντηση είναι να βρείτε έναν τρόπο να κάνετε το τρέχον πρόγραμμά σας πιο προσιτό. Τα έξοδα διαβίωσης, ειδικά η στέγαση, μπορούν να κάνουν το κολέγιο πιο ακριβό. Η επιλογή για λιγότερο πολυτελή φοιτητική στέγαση θα μπορούσε να μετατοπίσει αρκετά τους αριθμούς για να διατηρήσετε το χρέος σας σε διαχειρίσιμο αριθμό.
  • Ζητώντας πρόσθετη βοήθεια – Η βιωσιμότητα αυτής της επιλογής ποικίλλει πολύ από το ένα σχολείο στο άλλο. Σε ορισμένα σχολεία, εάν απευθυνθείτε στο γραφείο οικονομικής βοήθειας και εξηγήσετε ότι δεν έχετε πλέον την οικονομική δυνατότητα για το σχολείο, μπορεί να λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεστε. Ο σωστός συνδυασμός υποτροφιών και υποτροφιών μπορεί να κάνει το κολέγιο πολύ πιο προσιτό.
  • Πηγαίνοντας με μερική απασχόληση ή βρίσκοντας δουλειά – Εάν το χρέος των φοιτητών σας αγχώνει, η προσθήκη της σωστής εργασίας μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας. Μια νέα θέση εργασίας σημαίνει ότι απαιτούνται λιγότερα φοιτητικά δάνεια. Η εργασιακή εμπειρία μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην αγορά εργασίας μόλις ολοκληρώσετε το πτυχίο σας.

Δυστυχώς, αυτές οι επιδιορθώσεις ενδέχεται να μην λειτουργούν για κάθε μαθητή. Μερικές φορές απαιτούνται ακραία μέτρα.

Όταν η εγκατάλειψη έχει νόημα

Παρόλο που οι συνέπειες της εγκατάλειψης είναι σοβαρές, δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή.

Μερικοί μαθητές συνειδητοποιούν δεν πρόκειται να τελειώσουν το πτυχίο τους. Εάν γνωρίζετε ότι η εμπειρία σας στο κολέγιο δεν πρόκειται να τελειώσει με ένα πτυχίο, η εγκατάλειψη νωρίτερα παρά αργότερα είναι μια έξυπνη κίνηση.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι μαθητές το αντιλαμβάνονται ο βαθμός που κυνηγούν δεν θα βελτιώσει τις δυνατότητες κερδών τους. Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρή σε πολλά κερδοσκοπικά κολέγια. Εάν το σχολείο σας δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά και το πτυχίο δεν είναι εμπορεύσιμο, ίσως είναι καιρός να προχωρήσετε.

Μερικές φορές οι άνθρωποι χρειάζονται ένα διάλειμμα. Δεν απαιτείται να έχετε τελειώσει το πτυχίο σας μέχρι την ηλικία των 22 ετών. Αν χαθείς, είναι εντάξει να πάρεις ένα χρόνο άδεια από το σχολείο για να καταλάβεις τι θέλεις. Το να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εθελοντισμό ή στο εργατικό δυναμικό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι θέλετε από το κολέγιο.

Η εγκατάλειψη του κολεγίου είναι μια απόφαση που αλλάζει τη ζωή και δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Οι αριθμοί λένε ότι το χρέος των φοιτητών είναι πολύ πιο δύσκολο για άτομα χωρίς πτυχίο. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που η επιλογή να μην συνεχίσετε είναι η σωστή απάντηση.