Πώς να πληροίτε τις προϋποθέσεις για την ιδιότητα του ανεξάρτητου φοιτητή στο FAFSA

Πώς να πληροίτε τις προϋποθέσεις για την ιδιότητα του ανεξάρτητου φοιτητή στο FAFSA

April 28, 2022 0 Von admin

Το Υπουργείο Παιδείας δεν διευκολύνει τους προπτυχιακούς φοιτητές να πληρούν τις προϋποθέσεις ως ανεξάρτητοι όταν συμπληρώνουν το FAFSA τους.

Υπάρχουν μόνο δέκα συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου ένας μαθητής υπολογίζεται αυτόματα ως ανεξάρτητος. Όλοι οι άλλοι φοιτητές υπολογίζονται ως εξαρτώμενα άτομα και πρέπει να αναφέρουν πληροφορίες για το εισόδημα των γονέων για να πληρούν τις προϋποθέσεις για οικονομική βοήθεια.

Ωστόσο, υπάρχει εξαίρεση για μαθητές με ειδικές συνθήκες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το γραφείο οικονομικής βοήθειας του κολεγίου σας μπορεί να σας υπολογίζει ως ανεξάρτητο φοιτητή, ακόμη και αν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Τα Δέκα Αυτόματα Προκριματικά για την Κατάσταση Ανεξάρτητου Φοιτητή

Όσον αφορά τα χρήματα και την οικογένεια, πολλοί μαθητές έχουν περίπλοκες καταστάσεις.

Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να απλοποιήσει τα πράγματα θέτοντας στους δανειολήπτες δέκα απλές ερωτήσεις. Εάν η απάντηση σε οποιοδήποτε από τα παρακάτω είναι ναι, είστε ανεξάρτητος. Απαντήστε όχι και στους δέκα και είστε εξαρτώμενος μαθητής εκτός εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις υπό την εξαίρεση ειδικών περιστάσεων.

Για να μετράτε αυτόματα ως ανεξάρτητος μαθητής, πρέπει να είστε ένα από τα ακόλουθα:

 • Τουλάχιστον 24 ετών,
 • Παντρεμένος,
 • Εργασία για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα,
 • Ο γονιος,
 • Κάποιος με εξαρτώμενα άτομα που λαμβάνουν περισσότερο από το ήμισυ της υποστήριξής τους από εσάς,
 • Ενεργός στρατιωτικός,
 • Ένας βετεράνος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ,
 • Ορφανός ή υπό ανάδοχη φροντίδα,
 • Ένας χειραφετημένος ανήλικος ή κάποιος άλλος εκτός από τον γονέα ή τον θετό γονιό σας έχει τη νόμιμη κηδεμονία σας, ή
 • Αποφασισμένος να είναι ένας ασυνόδευτος νέος που ήταν άστεγος ή αυτοσυντηρούμενος και κινδύνευε να μείνει άστεγος.

Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις σε μία από τις δέκα αυτόματες κατηγορίες αλλά δεν είστε σίγουροι, αυτή η σελίδα από το Υπουργείο Παιδείας αναλύει τις απαιτήσεις με περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν πιστεύετε ότι είστε ανεξάρτητος μαθητής επειδή οι γονείς σας δεν μπορούν να βοηθήσουν ή να αρνηθούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να πληροίτε τις προϋποθέσεις ως ανεξάρτητος υπό την εξαίρεση ειδικών περιστάσεων.

Ειδικές Περιστάσεις για να Προκριθείτε ως Ανεξάρτητος στην FAFSA

Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν συναντούν μία από τις δέκα κατηγορίες ανεξάρτητων φοιτητών, αλλά θα ήταν πραγματικά άδικο να τους αποκαλέσουμε εξαρτημένους φοιτητές.

Εάν αυτό περιγράφει την κατάστασή σας, μπορείτε να συμπληρώσετε το FAFSA χωρίς να συμπεριλάβετε γονικές πληροφορίες. Στο FAFSA, μπορείτε να πείτε ότι δεν μπορείτε να παρέχετε γονικές πληροφορίες λόγω ειδικών περιστάσεων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείαςοι ειδικές περιστάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν τις ακόλουθες καταστάσεις:

 • Δεν ξέρεις πού βρίσκονται οι γονείς σου και δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους,
 • Οι γονείς σου είναι έγκλειστοι,
 • Φύγατε από το σπίτι λόγω καταχρηστικού περιβάλλοντος ή
 • Είστε μεγαλύτεροι από 21 αλλά όχι ακόμα 24 και είστε άστεγοι ή αυτοσυντηρούμενοι και κινδυνεύετε να γίνετε άστεγοι.

Σημείωση από τους Σέρπα: Αυτά είναι μόνο παραδείγματα καταστάσεων που παρέχονται από το Υπουργείο Παιδείας. Άλλα θέματα ενδέχεται επίσης να πληρούν τις προϋποθέσεις υπό την εξαίρεση ειδικών περιστάσεων.

Δυστυχώς, η επισήμανση ότι έχετε ειδικές περιστάσεις στο FAFSA δεν αρκεί. Πρέπει να λάβετε πρόσθετα μέτρα για να εγκριθεί η ανεξαρτησία σας.

Απαιτούμενα βήματα για μαθητές με ειδικές συνθήκες για να αποκτήσουν την ανεξάρτητη κατάσταση

Αφού ολοκληρώσετε το FAFSA, πρέπει να απευθυνθείτε στο γραφείο οικονομικής βοήθειας του σχολείου σας για να εξηγήσετε την κατάστασή σας. Πείτε τους ότι δεν μπορούσατε να παράσχετε πληροφορίες για το εισόδημα των γονέων λόγω ειδικών συνθηκών.

Το γραφείο οικονομικής βοήθειας πιθανότατα θα έχει περισσότερες ερωτήσεις και μπορεί να ζητήσει πρόσθετη τεκμηρίωση.

Το Υπουργείο Παιδείας προτείνει τη συλλογή γραπτών αποδεικτικών στοιχείων που θα σας βοηθήσουν να αποδείξετε ότι δεν είστε εξαρτώμενο άτομο. Τα πιθανά γραπτά αποδεικτικά στοιχεία περιλαμβάνουν: δικαστικά έγγραφα ή έγγραφα επιβολής του νόμου και γραπτές επιστολές από σχολικούς συμβούλους, κληρικούς ή κοινωνικούς λειτουργούς.

Στη συνέχεια, το γραφείο οικονομικής βοήθειας του σχολείου σας θα καθορίσει την κατάσταση εξάρτησής σας. Εάν διαπιστώσουν ότι είστε ανεξάρτητος μαθητής, η αναμενόμενη οικογενειακή συνεισφορά σας (EFC) θα μειωθεί στα $0.

Δυστυχώς, εάν το σχολείο διαπιστώσει ότι είστε εξαρτώμενος μαθητής, δεν υπάρχει τρόπος να ασκήσετε έφεση κατά της απόφασης στο Υπουργείο Παιδείας.

Τι γίνεται αν ο γονέας μου αρνηθεί να συνεισφέρει στην αναμενόμενη οικογενειακή συνεισφορά;

ο Το EFC Formula μπορεί να φαίνεται περίπλοκο. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια εξίσωση αμβλείας δύναμης που δεν είναι ακριβής σε όλες τις καταστάσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γονείς έχουν τους πόρους να βοηθήσουν αλλά δεν είναι πρόθυμοι να το κάνουν. Σε άλλες περιπτώσεις, οι υψηλοί αριθμοί ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν επαρκώς την ικανότητα του γονέα να συνεισφέρει.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση για οικογένειες σε αυτή την κατάσταση.

Η συμβουλή μου σε μαθητές με EFC που δεν ταιριάζει με τις οικονομικές τους συνθήκες είναι συνήθως να επικοινωνήσουν με το γραφείο οικονομικής βοήθειας του σχολείου για να ζητήσουν πρόσθετη βοήθεια.

Λήψη πρόσθετης βοήθειας από το Γραφείο Οικονομικής Βοήθειας

Η δουλειά του Γραφείου Οικονομικής Βοήθειας είναι να βοηθά τους μαθητές να βρουν τους απαραίτητους πόρους για να πληρώσουν για το σχολείο.

Όταν οι αριθμοί FAFSA δεν αντικατοπτρίζουν την ικανότητα πληρωμής ενός μαθητή, το Γραφείο Οικονομικής Βοήθειας μπορεί να προσφέρει κάποια βοήθεια.

Τα σχολεία έχουν συχνά υποτροφίες και υποτροφίες για μαθητές που αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις. Το να ζητήσετε βοήθεια από το σχολείο σας μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά.