Συμβουλές για δανεισμό/δανεισμό χρημάτων μεταξύ οικογένειας για πληρωμή για το σχολείο

Συμβουλές για δανεισμό/δανεισμό χρημάτων μεταξύ οικογένειας για πληρωμή για το σχολείο

August 22, 2022 0 Von admin

Εάν έχετε ένα μέλος της οικογένειας πρόθυμο να σας δανείσει χρήματα για το σχολείο, είστε τυχεροί. Εάν δανείζετε γενναιόδωρα χρήματα για να βοηθήσετε ένα μέλος της οικογένειας να πληρώσει για το σχολείο, μπορεί να είστε άγιος.

Ωστόσο, η καλή τύχη ή η γενναιοδωρία σας μπορεί γρήγορα να γίνει ατυχία αν δεν είστε προσεκτικοί. Τα οικονομικά ζητήματα μεταξύ των μελών της οικογένειας είναι διαβόητα δύσκολα.

Για το λόγο αυτό, είναι κρίσιμο να συζητήσετε πολλά θέματα πριν αλλάξουν χέρια. Μια αμήχανη συζήτηση σήμερα θα μπορούσε να εξασφαλίσει την επιβίωση μιας ουσιαστικής σχέσης και να βοηθήσει στην αποφυγή μιας πολύ άσχημης κατάστασης στο μέλλον.

Μη ζητάτε βοήθεια για τα δίδακτρα. Προσφέρετε μόνο ό,τι έχετε την πολυτέλεια να χάσετε.

Το να ζητάς βοήθεια από κάποιον για να πληρώσεις το κολέγιο είναι να ζητάς πρόβλημα. Βάζετε ένα μέλος της οικογένειας σε δύσκολη θέση και αν σας βοηθήσει, μπορεί να σας αγανακτήσει που το ρωτάτε.

Ομοίως, ο εθελοντισμός για να βοηθήσει στην πληρωμή για το σχολείο είναι μια τεράστια δέσμευση. Ακόμα κι αν δανείζετε χρήματα και χρεώνετε τόκους, πρέπει να υποθέσετε ότι μπορεί να μην ξαναδείτε αυτά τα χρήματα.

Να είστε πολύ σαφείς σχετικά με τους όρους του δανείου.

Όταν πρόκειται να βοηθήσετε κάποιον να πληρώσει για το κολέγιο, η γραμμή μεταξύ ενός δώρου και ενός δανείου μπορεί να γίνει θολή αν δεν είστε προσεκτικοί.

Εάν ένας μαθητής πιστεύει ότι έλαβε ένα δώρο ενώ το μέλος της οικογένειας πιστεύει ότι πρόσφερε ένα δάνειο, δημιουργεί μια άσχημη κατάσταση. Μια προπτυχιακή εκπαίδευση διαρκεί συνήθως τέσσερα έως πέντε χρόνια και σε αυτό το διάστημα, οι αναμνήσεις μπορεί να εξασθενίσουν.

Η σύνταξη μιας σύμβασης μπορεί να σας κάνει να φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεστε το άλλο άτομο, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι όλοι καταλαβαίνουν τι υποτίθεται ότι θα συμβεί.

Η συζήτηση της διαφοράς μεταξύ ενός δανείου και ενός δώρου είναι απαραίτητη – ωστόσο, άλλες λεπτομέρειες έχουν σημασία. Οι όροι αποπληρωμής όπως το επιτόκιο και το χρονικό διάστημα που πρέπει να αποπληρώσετε το δάνειο είναι αρκετά προφανείς. Ωστόσο, υπάρχουν πρόσθετες λεπτομέρειες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Συζητήστε τι συμβαίνει εάν δεν μπορείτε να πληρώσετε.

Όλοι πηγαίνουν στο κολέγιο με την προσδοκία ότι θα οδηγήσει σε μια σπουδαία καριέρα και θα είναι μια αξιόλογη επένδυση. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η υπόθεση ισχύει.

Δυστυχώς, υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.

Μπορεί να μην βρεις δουλειά. Πώς θα ξεπληρώσεις το μέλος της οικογένειάς σου αν δεν έχεις δουλειά; Εάν η οικονομία γυρίσει και αντιμετωπίζετε μια δύσκολη αγορά εργασίας, ποιες είναι οι προσδοκίες σε αυτήν την κατάσταση;

Μπορεί να μην αποφοιτήσεις. Κανείς δεν πηγαίνει στο κολέγιο περιμένοντας να το εγκαταλείψει, αλλά αυτό συμβαίνει συνέχεια. Η αποπληρωμή φοιτητικών δανείων είναι ιδιαίτερα δύσκολη για άτομα που δεν παίρνουν πτυχίο.

Μιλήστε για το τι πρέπει να κάνετε αν συμβεί κάτι σε κάποιον από τους δύο.

Μερικές φορές η υγεία και οι εξωτερικές συνθήκες εκτροχιάζουν τα σχέδιά σας. Τι συμβαίνει εάν ο φοιτητής δανειολήπτης γίνει ανάπηρος και δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια; Τι συμβαίνει εάν το μέλος της οικογένειας πεθάνει πριν ο δανειολήπτης μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος;

Αυτές είναι περίπλοκες καταστάσεις ακόμη και για να ληφθούν υπόψη, αλλά είναι πραγματικές πιθανότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Συγουρεύομαι Ολοι βρίσκεται στην ίδια σελίδα.

Στις περισσότερες συμβάσεις φοιτητικού δανείου, υπάρχει ένας δανειστής και ένας δανειολήπτης, και κανείς άλλος δεν εμπλέκεται.

Σε μια οικογενειακή κατάσταση δανεισμού/δώρου, οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές. Εάν η γιαγιά πληρώνει για ένα εγγόνι για να πάει στο κολέγιο, περιμένουν όλα τα άλλα εγγόνια την ίδια βοήθεια;

Η ζήλια μπορεί να κάνει μια ωραία χειρονομία να ξινίσει πολύ γρήγορα.

Η συνυπογραφή ενός δανείου μπορεί να είναι καλύτερη.

Μερικές φορές ένα παραδοσιακό φοιτητικό δάνειο λειτουργεί καλύτερα από λιγότερο επίσημη βοήθεια από ένα μέλος της οικογένειας.

Η συνυπογραφή δανείου είναι μια τεράστια ευθύνη, αλλά μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην πληρωμή για το κολέγιο. Ένα τυπικό φοιτητικό δάνειο έχει επίσης λεπτομερείς διατάξεις που καλύπτουν όλες τις δύσκολες συζητήσεις που κατά τα άλλα είναι απαραίτητες.

Με τη συνυπογραφή, μπορείτε να αποφύγετε τους φόρους δώρων που διαφορετικά θα μπορούσαν να περιπλέξουν την πληρωμή για το σχολείο.

Απλώς φροντίστε να ψωνίζετε για να έχετε το χαμηλότερο επιτόκιο και τους καλύτερους διαθέσιμους όρους δανείου.