BRAFA 2023 – TLmagazine

BRAFA 2023 – TLmagazine

März 20, 2023 0 Von admin

Η 68η έκδοση του BRAFA επιστρέφει το 2023 στις παραδοσιακές ημερομηνίες του Ιανουαρίου, εγκαινιάζοντας τη σεζόν της ευρωπαϊκής έκθεσης τέχνης. Από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Brussels Expo στο Heysel στις Αίθουσες 3 και 4, 130 εκθέτες από 15 χώρες θα καταλάβουν ολόκληρο τον χώρο. Τα θετικά σχόλια από τους εκθέτες και τους επισκέπτες αυτού του νέου χώρου κατά την έκδοση Ιουνίου 2022 κατέστησαν σαφές ότι θα έπρεπε να είναι και ο ιστότοπος της έκδοσης του 2023.

Όπως εξηγεί ο Harold t’Kint de Roodenbeke, Πρόεδρος της BRAFA: Είχαμε ένα είδος δοκιμαστικού γκάλοπ με μια πρώτη BRAFA εκτός των συνηθισμένων μας προτύπων, αφού προτείναμε μια εκδήλωση σε νέο χώρο και σε διαφορετική ώρα λόγω διαταραγμένου προγράμματος. Ως εκ τούτου, ο Ιανουάριος θα είναι τόσο η επιστροφή στην κανονικότητα όσον αφορά τις ημερομηνίες όσο και η συγγραφή μιας νέας σελίδας στην ιστορία μας με την Expo των Βρυξελλών. Ο τρέχων στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στον ρυθμό μας και στους πιστούς μας πελάτες, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δυνατότητες του χώρου.»

Οι Βρυξέλλες έχουν μια βαθιά σχέση με την Art Nouveau και το 2023, γίνεται μια πανηγυρική γιορτή αυτού του κινήματος σε όλη την πόλη για να τονιστεί και να προωθηθεί η σημασία του στην τέχνη, το design και την αρχιτεκτονική. Σε συντονισμό με αυτή τη γιορτή, η BRAFA επέλεξε το Art Nouveau ως θέμα για τη φετινή έκθεση με ειδικές εκθέσεις, εκδηλώσεις και συνεργασίες. Το Ίδρυμα King Baudouin και ορισμένες γκαλερί που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα θα παρουσιάσουν εξαιρετικά Art nouveau κομμάτια. Η δημιουργία του χαλιού BRAFA 2023 θα βασίζεται σε πρωτότυπα σχέδια του Victor Horta και οι λάτρεις της τέχνης θα μπορούν να παρακολουθήσουν δύο «BRAFA Art Talks» αφιερωμένα στην Art Nouveau. Το ένα θα έχει επικεφαλής τον καθηγητή Werner Adriaenssens, Επιμελητή των Συλλογών του Εικοστού Αιώνα στο Μουσείο Τέχνης & Ιστορίας και του άλλου ο Benjamin Zurstrassen, Επιμελητής στο Μουσείο Horta.

Η BRAFA συνεχίζει να αναπτύσσει τη διεθνή της παρουσία με το 65% των γκαλερί να εδρεύουν στο εξωτερικό. «Για πάνω από εξήντα χρόνια, η BRAFA τονώνει την ανάπτυξη των γκαλερί που συμμετέχουν, πρώτα σε εθνικό επίπεδο και στη συνέχεια στη διεθνή σκηνή. Η Έκθεση, η οποία ξεκίνησε ως τοπικό γεγονός, κατάφερε να βρει τον κατάλληλο τόνο με τα χρόνια, καθιστώντας δυνατή την επέκταση των επαφών με διεθνείς πελάτες.» σημειώνει ο Christian Vrouyr, Γενικός Γραμματέας της BRAFA.

Η διαφορετικότητα και ο εκλεκτικισμός συνεχίζουν να αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης αποστολής της BRAFA, η οποία περιλαμβάνει έργα τέχνης και αντικείμενα που κυμαίνονται από τους Παλαιούς Διδάσκαλους έως τη σύγχρονη τέχνη, μέσω κοσμημάτων, γλυπτών, ασημικών, σχεδίου και φυλετικής τέχνης.

Η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου αριστείας αποτελεί επίσης μέρος της αποστολής της BRAFA. Για δύο ημέρες πριν από τα εγκαίνια της Έκθεσης, οι πίνακες, τα έπιπλα, τα αντικείμενα τέχνης, τα κοσμήματα και τα γλυπτά θα αναλυθούν από περισσότερους από 80 ειδικούς από όλο τον κόσμο, θα μελετηθούν από επιστημονικό εργαστήριο και θα παρακολουθηθούν από το Art Loss Register. «Η διαφορετικότητα και τα υψηλά πρότυπα είναι βασικές ωθήσεις που οδηγούν κάθε υγιή και δυναμική κοινωνία, τηρώντας ταυτόχρονα τις βασικές αξίες της και προβάλλοντας τον εαυτό της στο μέλλον με οραματικό τρόπο», δηλώνει ο Vrouyr.

Η 68η έκδοση του BRAFA λαμβάνει χώρα από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023.

www.brafa.art

@brafaart